juni 17, 2006

Sammanfattning av dagen

Dagens lag: Black stars
Dagens bok: Tio små negerpojkar och då syftar jag inte på Ghana utan Italien - USA. Det blev inte många spelare kvar till slut.
Dagens namn: Razak Pimpong, får mig att tänka på sena kvällar/Singha/Bangkok/rakblad/trumpet/banan o.s.v
Dagens bibelcitat:
"Ingen rakkniv har kommit på mitt huvud, ty jag är en Guds nasir allt ifrån min moders liv. Därför, om man rakar håret av mig, viker min styrka ifrån mig, så att jag bliver svag och är såsom alla andra människor"

Totti, styrkan måste ha suttit i håret.
Nattens TV-tips: Ghana - Tjeckien 24:00. Ni kan ju börja titta klockan 01:00 så missar ni inte det viktigaste

Grattis Afrika

Det tog 7 matcher innan Afrika som nation tog en 3-poängare. Trodde ett tag att de inte skulle få någon det här VM:t men det var "Black stars" som lyckades först.

Ghana har nu spelat i de två roligaste matcherna i VM så jag hoppas verkligen de går vidare från gruppen fast jag inte har tippat det.
Efter 45 minuter av matchen är det äntligen Boatengs tur att få hoppa in i VM och det höjde hans marknadsvärde med x miljoner. Han tog plats som yttermittfältare och hade nog direktiv att tänka defensivt, ett jobb han fixade väldigt bra. Av 20 pass så gick 18 rätt.
Jag säger som Boa alltid brukar säga I´m veri veri 'appy!!

juni 16, 2006

Segt med rättning

Fick göra om hela skiten eftersom jag råkade spara över x:et som var det senaste. Roligare timmar har man ju haft.

Har börjat lägga upp vilka lag alla tror ska gå vidare i samma excelark. Ska göra det på ett snyggare sätt när jag får tid över och en bättre rygg så man orkar sitta vid datorn. Än så länge är bara hälften klart resten kommer så fort som möjligt.

En förklaring så ni förstår
Gul färg = Vinnare
Orange färg = Tvåa
Röd färg = Semifinal
Turkos färg = Kvartsfinal
Grön färg = 8-delsfinal

Det kan säkert vara några fel i det här så hittar ni några kan ni skicka ett mail så ska jag kolla på orginalen. Många färger blev det.

Äntligen fest

Skriva om matchen - behövs det ? Var det någon som inte såg den? Isf missade ni en match som går till historien iaf de sista 4 minuterna.

Nöjer mig med att skriva tack Fredrik Ljungberg. Satt och skrek "Ge bollen till Ljungberg så händer det något" under 89 minuter. Sista 4 har jag inget minne av, men jag känner att ryggen inte mår bra så jag måste ha lyft på en tung (tjockis) person i Segeryran. Det är det värt och en kiropraktor kostar ju bara 400 :-

Betyg på kvällen:
Maten: Var på bjudfest och det var wrap som stod på menyn, ingen höjdare
Fontänen: Den får bara 7/10 eftersom vattnet var ganska kallt.

Efterfesten: Helt klart en stark sjua. Peter Siepen Blev kär i våran boll.

Hoppas ni andra som var med mår bättre än min kollega som stannade hemma p.g.a smärta i huvudet. Häller man upp - ställer man upp!!

Någon som saknade Zlatan i andra halvlek?

juni 15, 2006

Dagens länktips

Stämningen nere i Tyskland
Jäklar vad man skulle vilja vara där.
Vad lite man gör på jobbet!! Är det någon som jobbar på riktigt just nu?
Varför kan inte klockan vara 21:00 snart ?
eller iaf 18:00 då man får sig sin första öl.

Åke var på plats

Du som enda(?)tippare har alltså varit nere och kollat in matchen mot T&T. Hur länge har den här resan varit planerad?
Jag ansökte om biljetter till alla Sveriges gruppmatcher via Sv
fotbollsförbundet, lotten gav mig biljetter till T&T. Det var väl först då
planeringen började på allvar. Före det så drömde man väl mest om att komma iväg utan att tro på det själv.


Hur var stämningen där nere bland alla svenskar? Lika tråkig som på Råsunda (när landslaget spelar)?
Vi kom ner till Dortmund på Fredagskvällen,det första och nästan enda man såg var festande svenskar. Alla var på ett grymt bra och förväntansfullt humör. Senare på kvällen när Tyskarna hade spöat Costa Rica så blandades festande svenskar och tyskar ihop i en skön salig röra. Inte en tillstymmelse till bråk, bara glatt humör.


Berätta lite om den 10:e juni: När gick man in på arenan/började dagen med en öl?
Matchdagen började lite lugnt med en öl och tilltugg inne i centrala
Dortmund. Runt 14:30 tog vi tunnelbana ut till arenan. Efter att ha gått runt och kollat på omgivningarna (serveringarna....) så gick vi in på själva området. Där hade dom bl a byggt upp en scen med storbildsskärm som visade England-Paraguay. Det blev nån öl och lite matchtittande innan man klev upp på läktaren vid 17-tiden. Och det måste sägas...arenan är jävligt läcker,en riktig fotbollsarena. Branta läktare som ligger nära planen, inga hemska löparbanor eller annat trams. Det var även mäktigt att se alla gula tröjor som långsamt fyllde hela södra och östra läktarna. När spelarna kom in för värmning möttes dom av ett grymt vrål och öronbedövande Sverigeramsor. Vid matchstart och strax innan vid nationalsången så hade jag ståpäls över precis hela kroppen....

Ansiktsmålning/flagga med dig in?
Flaggan var med in,däremot känns ansiktsmålning lite tveksamt så den hoppade jag över.

In med bollen i mål eller Who's da man (Ich Liebe dich - Ibrahimovic)
In med bollen i mål har ju blivit en landslagsklassiker så det får bli den.

Se en match på plats - Se alla matcher på TV.
Se en match på plats, helt givet efter den här upplevelsen (trots resultatet).


Bratwurst - Falukorv
Bratwurst, alla dar i veckan!

juni 14, 2006

H som i hopplöst horribel!

Spanien - Ukraina 4-0
Vilka skitlag som spelar i samma grupp. Spanien kommer leka hem den här gruppen.
Visst hade Ukraina lite otur, men framåt hade de inget och det med en världsforward som Sjevtjenko. Det kanske är Spaniens tur att lyckas i ett mästerskap - vidare från gruppen är de redan.

Tunisien - Saudarabien 2-2
Det här matchen hade två ansikten. Tunisien var minst dålig i första och spelade ut Saudarabien som var helt värdelösa. Laget gick in med en "säker" 1-0 ledning, men Tunisiens coach måste ha dragit in vinstbonusen i paus för så jäkla dåliga kan man inte bli. Saudarabien gjorde ettan och tvåan och då var det klart för dem och jag var himla glad eftersom väldigt många hade tippat 1-1 (skadeglädje). På övertid så kvitterar Tunisien till 2-2 och matchen var över.
Löpvilligast i "matchen": Var supporten från Tunisen som även han lyckades springa in på plan och sprang runt tills hans blev "utbytt", inte alls så mycket sämre än de andra 11:a

Samtidigt så spelas det en annan match på Sportexpressen som faktiskt är mycket bättre. Assyriska - Degerfors, det står 0-0 och Sebastian i DIF-målet har räddat en straff slagen av den gamla AIK:aren Marklund. Roligast att se: Henrik Berger!
Uppdaterat 20:50
Handlar ju inte ett dugg om VM, men DIF vann med 0-3 och Sebastian tog ännu en straff. En helt otrolig halvlek!

Kolla på Swe - Eng på Berns tillsammans?

Hejsan Alla!

Det kan vara sista chansen att se Sverige i VM, men det får vi väl inte hoppas.
Alla ska ju se matchen så varför inte göra det tillsammans på ett klassiskt ställe?

Syrran jobbar på Berns. och har styrt upp ett bord till 20 stycken. Det kostar inget och storbild utlovas och en himla massa roliga personer.

Ta på er Sverigetröjan eller måla er gula och blå för nu ska vi heja tillsammans. O.S.A till mig. Först till kvarn gäller. Ju fler vi blir desto roligare blir det. 18 stycken har anmält sig just nu (Söndag)

Svårt med skyttekung!

Lite siffror:
Hela 68 % tror att Henrik Larsson gör mest mål i Sverige.
11 % hoppas att Freddie ska hitta rätt flest gånger och resten tror på Zlatan. Det är tydligen The Superswedes som gäller för oss.

När det gäller "övriga världen" så är det lite mer utspritt med namnen, men de flesta tror att skyttkungen kommer ifrån Brasilien, hela 54%

Den enda av de tänkte skyttkungarna som har gjort mål är Robben.

Hela listan kommer ni kunna se så fort jag kommer hem och laddar upp filen. Kommer ligga under senast rättade.

juni 13, 2006

Äntligen Brasiliens tur

Sydkorea - Togo 2-1
Missade första halvlek, men matchen avgjordes när Abolo drog på sig en onödig utvisning och Korea gjorde mål på den efterföljande frisparken. Sen var tvåan en kanon av Jung-Hwan Ahn.

Frankrike - Schweiz 0-0
GÄSP!! VM:s tråkigaste match!
Varför inte spela Henry - Trézéguet? Nu hoppas jag att Les Bleus åker ut och att min tänkta skyttekung går nollad genom hela VM

Brasilien - Kroatien 1-0
De har världsstjärnor som Adriano, Ronaldo, Kaká, Roberto Carlos och Ronaldinho - Nu jäklar skulle det spelas fotboll. Visst var de duktiga och visst fick vi se en del snygga saker, men ändå är man lite besviken. Kaka är iaf kungen på plan.
Kroatien borde vara grymt besvikna på förlusten, men det tror jag inte att de är för sista tio så gick de nästan och såg nöjda ut istället för att flytta upp och börja lyfta in bollar. De skulle ju bara förlora med 1-0.
Matchens Terror-Tommy III: Kroaten som lyckas ta sig in och nästan bygga hus på plan innan någon drar ut honom.

Aussie aussie aussie!!!

Hejsan Andy, vill du ta intervjun på svenska eller engelska?
Sorry still english...

It was a big day for Australia yesterday. First worldcup goal and the first points ever. How big is this “down under”?
It is huge, we have always followed our teams in the cricket and rugby world cups very closely. Now just with entry into the comp, let alone our 1st success the eyes of Oz are on Germany! There was dancing in the streets till very early in the morning, throughout Oz.
The Ozzies are very big on underdogs and enjoy a good fightback! So the press and fans are really behind the team as they are embodying the Ozzie fighting spirit. They are just 11 ordinary Ozzies against 11 superstars on sunday and if they go well the profile of "soccer" in Australia will continue to explode even further!

How far do you think Australia can go in the world cup, considering that they have Croatia and Brazil in their group?
Well I think we are definately in with a chance of making the next round. Apparently Japan beat Croatia in the VM lead up matches, so that's obviously encouraging. The players are all on such a high and full of confidence, which i thought they lacked through most of the last game. They will need to be amazing on Sunday, but they are not afraid of the Brazilians. I think they have the best match schedule they could hope for in a very difficult group, but if they even get anywhere near a 2nd round match with (probably Italy) they will be national hereos!

You had ”put” 2-1 to Australia, were you a bit disappointed when they made the third goal on “stoptime”?
I was overjoyed when we had the lead and secured the game, far more for the team than my guessing. but to win 3-1 is fantastic because it will most likely be very tight race for 2nd in the group (if Oz chokes and loses to Brazil). So NO, we need and will take everything we can get!!

How much football have you been watching before you came to Sweden?
Quite a lot, I've always played since i was little, and therefore interested in what dad was watching on TV. We get good coverage of the English premier league, and a pretty good round up of the rest of Europe et al.. Plus i've lived in London/ Europe for a few years and ii really love football, even more than Soccer!

Fosters or Pripps Blå ?
Pripps Blå! Even if it might not be better, it sounds more exotic to me!

Traditional ozzie bbq or ”Sill och Nubbe”?
Trad Oz BBQ, on the beach with football!

Byron Bay eller Stadshuskajen?
Byron Bay, cos (if you don't mind the shark's) it probably a lot nicer to swim and easier to surf!

Tack för intervjun och lycka till i tävlingen.

juni 12, 2006

Dagens matcher

Australien - Japan 3-1
Vem hade kunnat tro det när det endast återstod 7! minuter. Coach Hiddink hade bytt in allt han hade på bänken. Det var när Kennedy (194cm) kom in och de började lyfta luftpastejer, som till och med gjort Mellberg avundsjuk, det vände.
Matchen i sig var rena rama vilda västen. Morgondagens intervju kommer handla om Andy från Oz så jag avslutar där.

USA - Tjeckien 0-3
Jäklar vad laddade jänkarna var....när de sjöng nationalsången. Sen var det nästan bara ett lag på plan. Tjeckien styrde och gjorde vad de ville. Jan Koller blev skadad och det är bara att hoppas att han kommer tillbaka till nästa för han kommer behövas om Tjeckien ska gå så långt som jag tror de gör.
Matchens pangpang: Tomas Rosicky
Fulast Frisyr: Pavel Nedved

Italien - Ghana
Boateng - 3 poäng!! Kom igen Boa!!

Girlpower!!

Jag väljer att skriva med lila idag bara för att det är två tjejer som ligger etta och tvåa i tävlingen efter 8 matcher. Det är Andréa som leder på 18 poäng tätt följt av Frida på 17.

Andréa

Etta i tävlingen än sålänge. Tror du det håller hela vägen?
Absolut, allt annat än vinst ser jag som ett nederlag (något som det svenska laget kanske borde anamma...)


Hur lång tid tog det att tippa tipset?
När OS var slut så fanns det ju inte så mycket annat att spendera tiden på... så typ 4 månader... !!! Nej men seriöst "Fröken sista minuten
Björndahl" panikslängde ihop vinnar raden precis i sista stund.


Hade du några hemliga knep när du fyllde i tipset som ni kan ge till oss andra (VM-tidningar, gamla tabeller, hjälp från någon, spådomar)?
Kvinnlig intuition... :-)

Hur mycket har ni följt VM?
Jag har sett allt, till och med följt tv-sändningarna ifrån träningen

Hur tänker ni följa Sverige - Paraguay?
Vet inte än, men seger-badar förhoppningsvis i Sergelstorg-fontänen (hoppas vi ses där...)

Frida

Tvåa i tävlingen än sålänge. Tror du det håller hela vägen?
- Tyvärr är jag tveksam till det, kvällens matcher oroar rejält. Solar mig i stjärnglansen så länge det varar!

Hur lång tid tog det att tippa tipset?
- Inte längre än en tågresa till storstan.

Hade du några hemliga knep när du fyllde i tipset som ni kan ge till oss andra (VM-tidningar, gamla tabeller, hjälp från någon, spådomar)?
- Jag går enbart på känsla. Mer hjärta än hjärna är knepet.

Hur mycket har ni följt VM?
- Massor, självklart!

Hur tänker du följa Sverige - Paraguay?
- Som sig bör - på en storbild utomhus tillsammans med en mängd andra goa Göteborgare.

juni 11, 2006

Dagen efter fiaskot

Allt kan hända i fotboll som T&T förbundskapten Leo Beenhakker sa både före och efter matchen.
Lagerbäck sa att vi gjorde en fantastisk match. Kan meddela Lars att fotboll går ut på att göra mål inte att äga bollen.

Det bästa med gårdagen var väl att jag slapp klippa synthfläta ala Chippen, men det hade det varit värt. Chippen och Baggio kan väl inte vara så himla fel ute?

Serbien/Montenegro - Holland 0-1
Robben var det bästa jag har sett hitills i VM. Serbien hade nog gått vidare från vilken annan grupp som helst, men tyvärr har lotten inte varit på deras sida.
En målvakt som fick kramp - Det var nog första gången jag såg det.
VM:s överraskning: Att alla domare har varit så himla bra. Knappast någon som saknar Anders Frisk ??
------------------------------------------------------------------------------
Mexico - Iran 3-1
Bravo Bravo, grymt imponerad av Mexicos frisparksvariant. I klass med Brolin-94. Annars var Iran bättre än väntat och de kan säkert störa Portugal med. Irans mål gjordes av Yahya Golmohammadi vars namn är så långt att det inte fick plats på ryggen om det inte skrevs som en hästsko